Για νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν στην Επικοινωνία - Διαφήμιση -  Δημόσιες Σχέσεις - Branding & Design

Job Roles - Interviews
 - Τι ψάχνουν οι άνθρωποι  των εταιριών επικοινωνίας
Νέα - Σεμινάρια - Ανέβασε το βιογραφικό σου.

Nothing is written in stone, as a
career is an unpredictable journey.

Zlatan Ibrahimovic

Καλώς ήρθες στο site adcareers.

Σπούδασες διαφήμιση, μάρκετινγκ, γραφιστική ή πληροφορική, μαθηματικά, στατιστική και ψάχνεσαι. Σκέφτεσαι, λοιπόν, μια δουλειά στη διαφήμιση…

Ωραία.

Δυο λόγια πριν πας παρακάτω.

Καταρχάς, ξέχασε ό,τι έχεις δει σε ταινίες ή σειρές για τους διαφημιστές – και τις διαφημίστριες.
 

Ούτε γκουρού της προπαγάνδας είμαστε, ούτε ζούμε περιφερόμενοι φλερτάροντας με ένα ποτό στο χέρι. Κάνουμε μια κανονική δουλειά, όπως όλοι στον ιδιωτικό τομέα. Με τις ίδιες δυσκολίες και τις ίδιες αγωνίες. Όμως, οι στιγμές της ικανοποίησης, όταν βλέπουμε τις ιδέες μας να πραγματοποιούνται, είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θέλουμε να κάνουμε καμία άλλη δουλειά στον κόσμο.

Διαφήμιση είναι όλα όσα χρειάζεται να γίνουν, ώστε να πλησιάσει μια μάρκα τους ανθρώπους και να τους πείσει να την προτιμήσουν.

Με τον όρο διαφήμιση εννοούμε ολόκληρο τον κλάδο της επικοινωνίας, που περιλαμβάνει Branding, Design, Δημόσιες Σχέσεις, Ψηφιακή Επικοινωνία, Media Planning και άλλους τομείς, καθένας από τους οποίους έχει άλλες φορές παρόμοιες και άλλες φορές εντελώς διαφορετικές ανάγκες εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Σε αυτό το site θα βρεις τις βασικές θέσεις εργασίας, ανά επικοινωνιακή εξειδίκευση, ώστε να μάθεις αν σε ενδιαφέρει κάποια από αυτές. Κάθε θέση χρειάζεται διαφορετική εκπαίδευση και δεξιότητες. Καλό είναι να έχεις τις αντίστοιχες σπουδές, αλλά είμαστε ένας κλάδος ανοιχτός στο ταλέντο. Έχουμε κειμενογράφους που σπούδασαν πολιτικοί μηχανικοί και media planners που σπούδασαν χημεία. Υπάρχουν, όμως, τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε, αν θέλεις να ταιριάξεις στη διαφήμιση και να ταιριάξει η διαφήμιση σε σένα.

Ποια είναι αυτά;

Δημιουργικότητα

Όταν λέμε δημιουργικότητα δεν εννοούμε (μόνο) ταλέντο στην τέχνη. Εννοούμε τη θέληση για να ενεργοποιεί κανείς τη φαντασία του, ώστε να βρίσκει νέες ιδέες. Και όταν λέμε ιδέες, δεν εννοούμε (μόνο) ένα σενάριο ταινίας ή ένα post στα social media, αλλά και στρατηγική σε μια μεγάλη σειρά από ενέργειες που ταιριάζουν σε κάθε μάρκα. Δημιουργικότητα είναι και η ευελιξία στο χρόνο ανταπόκρισης. Και στα μέσα που θα χρησιμοποιήσεις. Και στο κονδύλι που έχεις διαθέσιμο.

Αντοχή στην πίεση

Αυτό που παράγουμε, ως αρχική σύλληψη, είναι άυλο. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε την πυκνότητα και την αντοχή του, όπως ένα βιομηχανικό προϊόν. Για το λόγο αυτό, η αναζήτηση του καλύτερου είναι συνεχής – και πιεστική. Πολύ συχνά ο χρόνος είναι ακόμη πιο πιεστικός.

Αφοσίωση

Η αφοσίωση ίσως είναι το πιο σημαντικό. Είναι η προσωπική πρόκληση να σκεφτείς και να βρεις εσύ τη δημιουργική λύση. Είναι αυτό που κουβαλάς μαζί σου αφού φύγεις από το γραφείο, μέσα στο μετρό, στο γυμναστήριο, στην κουζίνα του σπιτιού σου. Αν δεν έχεις αυτή την ανησυχία, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Αν, λοιπόν, είσαι ανήσυχος, περίεργος, εργατικός και φιλόδοξος, αν νομίζεις ότι έχεις ταλέντο στην εικόνα και το κείμενο, αν καταλαβαίνεις πώς σκέφτονται οι άνθρωποι, πώς λειτουργεί η οικονομία και η αγορά, μάθε περισσότερα για το ποιες δουλειές υπάρχουν στη διαφήμιση – και στις δημόσιες σχέσεις, και στα media, και στο design και στείλε μας το βιογραφικό σου. Οι εταιρίες επικοινωνίας που είναι μέλη στην ΕΔΕΕ θα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα βιογραφικά.

Και μια τελευταία συμβουλή.

Μη σταματάς να μαθαίνεις. Να διαβάζεις. Να ταξιδεύεις. Να πηγαίνεις σε εκθέσεις και μουσεία.
Να ακούς όλα τα είδη μουσικής. Οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις είναι τα ερεθίσματα της φαντασίας.

Καλή επιτυχία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Job Roles

Περιγραφή θέσεων εργασίας σε Διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες Δημοσίων Σχέσεων, Media
Specialists, εταιρίες Integrated Marketing Communications, εταιρίες Branding & Design.

 

  Αν έχεις ταλέντο διάβαινε UPLOAD YOUR CV
   Eυχαριστούμε θερμά τη διαφημιστική εταιρεία FRANK&FAME και τον Σταμάτη Καμπουράκη, φοιτητή του Τμήματος Επικοινωνίας του DEREE, για τη συμβολή τους.
   COOKIES POLICY

   We use cookies.By using this site, you accept their use.

   I Agree